Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orgelprojektet igång efter nyår

/
  • Efter nyår väntas restaureringen av 1700-talsorgeln påbörjas, berättade kyrkorådets ordförande Monica Robin Svensson (FK) vid ett informationsmöte i Ljusdal.

Nu är det helt klart att orgelprojektet ska starta – trots att nära 1,5 miljoner kronor är ofinansierade.

Annons

Eftersom renoveringen av orglarna i Ljusdals kyrka varit omdebatterad bjöd ledningen för Ljusdal-Ramsjö församling in till informationsmöte på onsdagskvällen. Bland annat visades kostnads- och intäktsläget.

– Vi är ändå på det klara med att det här klarar vi med olika former av finansiering. Vi har kyrkoråd den 12 december och då kommer det upp som informationsärende. Kort därefter skrivs avtalet på så att renoveringsarbetena kan påbörjas efter nyår för att vara klara till tredje kvartalet 2014, sa kyrkorådets ordförande Monica Robin Svensson (FK) efter mötet.

Slutnotan för renovering av Setterquistorgeln från 1930-talet, som används i dag, och den nedpackade Green-Stråhleorgeln från 1760-talet väntas med indexuppräkning av kostnadsökningarna hamna runt 5,8 miljoner kronor. Till detta ska anpassning av kyrkläktaren för både orglar och körverksamhet läggas. Men det handlar inte om något större bygge, sa bland andra kantor Anneli Aspengren Sköld.

Dessutom väntas en projektledare anställas för att förutom ekonomin se till att de båda nämnda orglarna och kororgeln, som tillsammans gör Ljusdals kyrka unik, medför nya användningsområden.

Mer läsning

Annons