Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öppet brev: Facket anklagar kommunledning för att skrämma anställda till tystnad

/

De fackliga företrädarna är kritiska mot behandlingen av socialchefen Marita Wikström. Nu finns det en risk för att medarbetarna i kommunen kommer att skrämmas till tystnad, påpekar de i ett öppet brev till Ljusdals kommunstyrelse.

Annons

"Vi accepterar inte att någon medarbetare, chef eller underställd ska behandlas så här respektlöst", skriver Staffan Olsson från akademikerförbundet SSR, Olle Björk från Ledarna, Åsa Juhlén från Vision och Ann Eriksson från Kommunal.

I brevet framhåller facken sin starka kritik mot hur hela ärendet kring socialchefen har hanterats.

"Det är skrämmande om man utan egentlig saklig grund kan undanröja en anställd för att denna vågar ha en egen åsikt och ett kritiskt tänkande", skriver de.

Skribenterna menar att Marita Wikström endast ifrågasatte förslag innan beslut togs, vilket borde vara naturligt i en diskussion om för- och nackdelar i ett politiskt forum.

"En erfaren chef som förutser negativa konsekvenser av ett politiskt förslag måste få säga ifrån innan ett politiskt beslut fattas. När beslut har tagits måste man däremot vara lojal och efterfölja beslutet. Marita Wikström har inte brutit mot dessa spelregler".

De fackliga företrädarna varnar för att kommunanställda kan ta behandlingen av Marita Wikström som en signal om att man ska akta sig för att uttrycka ärliga synpunkter och därmed kommer att skrämmas till tystnad. De skriver:

"Att människor ska kunna ha ett kritiskt tänkande, våga ifrågasätta och våga yttra sig är en absolut förutsättning för en fungerande demokrati. Vi ska vara tacksamma för att det finns medarbetare som vågar ifrågasätta och diskutera olika förslag".

Nu tror de fackliga företrädarna att rekrytering av kompetenta chefer och annan personal i kommunen kan bli betydligt svårare.

"Vi befarar att kommunledningens hantering av ärendet redan har orsakat stor skada vad gäller synen på Ljusdals kommun som en god arbetsgivare".

Behandlingen anser författarna strider mot både intentionerna i arbetsmiljölagen och mot kommunens egen policy mot kränkande särbehandling, och anser att det behövs en granskning av hur kommunen följer dessa.

"Vi anser att kommunledningen ska be Marita Wikström om ursäkt", skriver de.

Vi har sökt kommunalrådet Lasse Molin (M) och omsorgsnämndens ordförande Helena Brink (C) för en kommentar.

Mer läsning

Annons