Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt säljföretag ger åtta nya jobb i Ljusdal

/
  • Ola Bengtsson (till höger) var vd för Himedia, som sålde åt Blocket. Nu startar han ett eget företag som ska sälja åt Tradera. Platschef blir Peter Andersson (till vänster).

Den 10 september drar ett nytt säljföretag igång verksamheten i Ljusdal. Åtta jobb från början ska växa till 20–25 inom två år.

Annons

Det är Ola Bengtsson, tidigare vd för Medianet och Himedia i Ljusdal, som startar en ny verksamhet i Ljusdal. Företaget On Line Sales Factory ska hjälpa små och medelstora kunder in på näthandel genom Tradera.

– Vi ska göra samma sak åt Tradera som Himedia gör åt Blocket. För små och medelstora kunder är Tradera ett jättespännande alternativ med sin fördelaktiga affärsmodell, säger Ola Bengtsson.

Fem anställda är hittills klara inför starten men ytterligare två till tre kommer att anställas. Men det är bara början. Fram till 2014 är det meningen att det ska finnas 20-25 anställda i bolaget.

Ola Bengtsson har det senaste året arbetat i Ryssland med att bygga upp en säljorganisation åt Avito som är något av en rysk variant på Blocket. Engagemanget i Ryssland kommer att pågå i ytterligare minst ett år. Platschef för det nya företaget i Ljusdal blir Peter Andersson.

Mer läsning

Annons