Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt liv till bygdekontoret

/
  • Saga och Mathilda Östman Lundgren höll i bandet när Roland Bäckman fullbordade invigningen.
  • Nyinvigningen och hamburgarna lockade många Losbor till bygdekontoret under söndagen.

- Det kommer betyda oerhört mycket för byn, säger ordförande Jenny Breslin.

Annons

Under många år har lokalen i före detta posthuset i Los stått övergiven. För drygt fem år sedan lämnade det lokala bygderådet fastigheten på grund av för liten verksamhet. Men nu har Loos bygdekontor fått nytt liv.

Genom ett projekt där bygderådet sökt bidrag från Leader Hälsingebygden har kontoret nu öppnats igen för att bedriva verksamhet fram till april.

Under söndagen hölls en officiell invigning där lokalen fylldes av intresserade Losbor. Hamburgare grillades, kommunalrådet Roland Bäckman klippte av invigningsbandet och stämningen var på topp.

- Vår uppgift är att förse byn med det den vill ha. Det här känns fantastiskt kul eftersom vi har märkt en stor efterfrågan för ett bygdekontor, säger Jenny Breslin, ordförande för Loos Bygderåd.

Nyinvigningen innebär att lokalbefolkningen kommer att kunna besöka kontoret för att träffa bygderådet, hitta information eller boka lokalen för företag eller föreningar. Dessutom ska bygdekontoret erbjuda service och hjälp, framför allt till de gamla i byn. För att lyckas med det ska en speciell serviceman tillsättas.

Från årsskiftet kommer Christer Wester att ta sig an den rollen och fungera som en samordnare för byn.

- Jag ska ge service till bybefolkningen. Det kan till exempel vara att hjälpa dem att ta kontakt med myndigheter eller kommunen. Om de vill ta reda på vem som kan ta hand med snöskottning så kan jag också hjälpa till, säger han.

Mer läsning

Annons