Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt försök ska ge festival med fri entré

Ett flerårsavtal på totalt 2 miljoner kronor fick nobben av kommunstyrelsen. Nu går Demofestivalen i Ljusdal in med en ny ansökan som avser bara 2011 och ligger på en halv miljon kronor.

Annons

På måndagen sökte makarna Singoalla och Richard Livingstone 500 000 kronor i kommunalt stöd för att arrangera en demofestival i Ljusdal i slutet av juli 2011. Marknadsföring, artister, lokalkostnader och kontorsmaterial är kostnadsposter som framhålls.

Förutom kommunalt stöd räknar Demofestivalen i Ljusdal med sponsorintäkter och att arbetsförmedlingen hjälper till på lönesidan.

– Vi tänker på en dag, helst i Ljusdals folkpark, med nya band som vill göra demoinspelning men också visa upp sig på scen. Ett par etablerade band finns också med i planeringen och allt ska publiken få se utan att behöva betala entré, säger Singoalla Livingstone.

– Det här blir ett positivt sätt att marknadsföra Ljusdal på.

Enligt Richard Livingstone är detta en möjlighet för ungdomar att till exempel via arbetsförmedlingen få möjlighet till praktik när ett så stort arrangemang ska förberedas.

– Men det är också möjligheten för Ljusdal att kommersiellt få ytterligare ett ben att stå på.

Mer läsning

Annons