Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyordning att vänta på kommunen

Fler eller färre kommunala bolag, samordning av kontorsfunktioner och sammanslagning av enheter. Det är några exempel på den stora omorganisation som nu inleds inom Ljusdals kommunförvaltning under ledning av kommunchefen Nicklas Bremefors.

Annons

Men i det här läget går det inte att pressa Bremefors på några tänkbara lösningar.

– Det viktiga är nyttan för medborgarna och att personalen får vara delaktig i arbetet. Därför lägger vi nu ut vad som är på gång på vårt intranät. Förutom de processgrupper som redan ligger i startgroparna är det viktigt att i ett tidigt skede få med facken och att enskilda anställda, men även andra kommuninvånare, kan lämna synpunkter, säger Nicklas Bremefors.

– Sedan måste vi se vad politikerna gör åt sin organisation.

Det brådskar. 13 olika processgruppers arbete ska utmynna i en analys och ett förslag senast i maj. I juni är det tänkt att kommunstyrelsen och kommunfullmäktige avgör frågan.

Förutom bättre service för medborgarna har effektiviteten varit ett ledord när politikerna pratat den omorganisation som Nicklas Bremefors fått i uppdrag att lägga förslag på.

– Vi står nu i ett läge där hundratals medarbetare går i pension inom loppet av några år. Det innebär att vi inte ska behöva varsla om uppsägning till följd av omorganisationen, säger Nicklas Bremefors.

I juni väntas kommunfullmäktige ta beslut i frågan.

Mer läsning

Annons