Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyholmen kan rivas

/
  • Kommunchefen och socialchefen i Ljusdals kommun tycker att den bästa lösningen i Nyholmenfrågan är att riva byggnaden och återställa marken.

Riv Nyholmen och återställ marken. Detta framför ledande kommunföreträdare i en skrivelse till Ljusdalshem som äger fastigheten.

Annons

Nyholmen har legat under diskussion under flera års tid där dels läget och vilka som ska bo där tagits upp. I en ny skrivelse anser Marita Wikström, socialchef och Nicklas Bremefors, kommunchef, att den bästa lösningen är att riva byggnaden.

Ljusdalshems vd Jan Sundin förklarar att det är ett av de alternativ som finns för vad som ska hända med byggnaden.

Han menar att problemet inte löser sig bara för att man river huset. De personer som bott där ska fortfarande ha ett boende och Sundin tror att det kanske blir ett större problem i ett vanligt bostadsområde.

Wikström och Bremefors tar i sin skrivelse upp möjligheten att bygga om lägenheterna för att kunna erbjuda vanligt boende. Vilket däremot är något de starkt vill avråda ifrån då de också tar upp Nyholmen som inkörsport för ungdomar att hamna i ett missbruk. Husets placering och den tradition som huset är omgärdat av gör att de inte ser en ombyggnation som ett alternativ.

Mer läsning

Annons