Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyanlända får en yrkesidentitet

/
  • Pilotprojektet för nyanländas yrkesidentitet är unikt i sitt slag. Kee Bergman, strategisk ledare tillsammans med sina duktiga mentorer som leder varsin grupp med nyanlända. Från höger: Hossein Jafari, Hniang Khenglawt och Adyamn Girmay.
  • På Solhuset huserar pilotprojektet under det närmaste året, vägg i vägg med Vänskap- och Integrationsföreningen.Från vänster: Adyamn Girmay, Hniang Khenglawt, Kee Bergman och Hossein Jafari.

Nyanlända ska bli attraktiva på arbetsmarknaden.

Annons

Att skapa möjligheter för nyanlända på arbetsmarknaden är inte lätt, i alla fall om man vill jobba långsiktigt. Det är något som arbetsförmedlingen i Ljusdal fått erfara. Och det är upprinnelsen till att man nu startat ett ettårigt pilotprojekt i Ljusdal som handlar om att ge nyanlända en yrkesidentitet, och det genom att vägleda och utbilda dem till att bli anställningsbara. Det handlar om allt från att behärska det svenska språket till fullo till att veta vilka sociala koder som gäller. Att de nu får de rätta kunskaperna kommer att göra stor skillnad när de är redo att söka jobb.

– Vi vill få ut de nyanlända i något varaktigt, det ska inte stanna vid en praktik. På det här området finns det så mycket ogjort, säger Kee Bergman som är strategisk ledare i projektet och som brinner för förändringar och att skapa tillväxt.

Till sin hjälp har hon tre mentorer, Adyamn Girmay, Hossein Jafari och Hniang Khenglawt, som tillsammans har hand om 14 nyanlända.

Mer läsning

Annons