Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya omsorgen expanderar

Vårdföretaget Addera Omsorg växer. I Ljusdal ökar efterfrågan på deras tjänster och därmed också personalbehovet.

Annons

Vårdföretaget Addera Omsorg startades i Ljusdal i maj i år. De erbjuder som ett alternativ till kommunen både hemtjänst och hushållsnära tjänster. Nu upplever de en ökning i efterfrågan hos kunderna.

– Vi får hela tiden fler kunder i Ljusdal, verksamheten expanderar kontinuerligt, säger Mats Lindberg, VD (eller ägare?) för företaget.

Till en början hade företaget endast timanställd personal. Men i takt med att efterfrågan på privat hemtjänst i Ljusdal ökar, behövs också en större personalstyrka. Idag har fyra personer fast anställning och fler kan det bli.

– Hur mycket personal vi behöver beror på efterfrågan hos kunderna, just nu söker vi folk och det rör sig om ett par jobb, säger Mats Lindberg.

Han är nöjd med etableringen i Ljusdal, som gått både snabbare och bättre än han trott.

Målet är att skapa fler fasta tjänster när det finns en stabil efterfrågan. Enligt ett avtal med kommunen ska Addera Omsorg kunna leverera hemtjänst inom två dagar till den som är intresserad.

– Målet är att de som vill ha oss som leverantör ska få det, men vi vill inte växa fortare än att vi kan hålla kvalitet i det vi gör, säger Mats Lindberg.

Mer läsning

Annons