Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya miljöpartister och sverigedemokrater i Ljusdals kommunstyrelse

/

Det blir Mikael Olsson från Järvsö som ersätter sverigedemokraten Lars G Eriksson i kommunstyrelsen sen den senare avsagt sig uppdraget.
Nu är det även klart att miljöpartisten Kristoffer Hansson går in som ordinarie ledamot i kommunstyrelsen efter Ingalill Fahlström som valt att lämna sitt uppdrag.

Annons

Mikael Olsson, som fram tills nu varit ersättare, blir alltså den sverigedemokrat som tillsammans med Benny Bergström ska driva partiets politik i kommunstyrelsen i fortsättningen.

Läs mer: Han slutar som gruppledare för Sverigedemokraterna

I förra veckan stod det klart att gruppledaren Lars G Eriksson skulle kliva av sitt uppdrag som kommunstyrelseledamot. Själv har han fått en förfrågan om bli ersättare i kultur- och kompetensnämnden inom regionpolitiken. En post han planerar att ta. Själv hade han gärna suttit kvar i kommunstyrelsen men han säger sig vara angelägen om att alla som vill ska få möjlighet att engagera sig.

Läs mer: Sverigedemokrat lämnar kommunstyrelsen

Miljöpartiet gör även de en förändring i samma politiska samling. Den tidigare ersättaren Kristoffer Hansson blir nu ordinarie ledamot sedan Ingalill Fahlström avsagt sig sin post i början av november.

Förändringarna beslutades under måndagens kommunfullmäktigemöte.

Mer läsning

Annons