Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya kvinnojouren heter Viljan

På torsdagskvällen hölls det konstituerande årsmötet för Ljusdals nya kvinnojour. Då fastslogs bland annat namnet kvinnojouren Viljan.

Annons

Under torsdagens konstituerande årsmöte för den nya kvinnojouren samlades 14 deltagare. En av programpunkterna för kvällen var att fastställa det nya namnet, ett förslag från styrelseordförande Sofia Wennberg: Kvinnojouren Viljan.

– Det är ett starkt namn som säger mycket, vilja hjälpa och vilja förändra, förklarar Sofia Wennberg.

En annan av kvällens programpunkter var att fastslå jourens stadgar där kvinnojouren Viljan bland annat har i uppgift att ge stöd till kvinnor och tjejer som är utsatta för våld, att bedriva jourverksamhet och att bedriva verksamhet som bidrar till kvinnors och tjejers personliga och kollektiva frigörelse.

Christina Embretsen och Malin Ängerå har båda bidragit till att det nu finns en ny styrelse för den nya kvinnojouren och vid mötets slut tackade Sofia Wennberg dem genom att överlämna blommor. Christina Embretsen var dock inte närvarande under torsdagens möte.

I den nya styrelsen sitter åtta personer samt tre revisorer som tar över kvinnojoursverksamhet i kommunen och ordförande är nöjd.

– Det känns skönt att det finns en befintlig styrelse, nu kan vi börja reda ut allting, säger Sofia Wennberg.

Mer läsning

Annons