Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny utredning om Östernäshandeln

Det finns fler än en som kan tänka sig utveckla handeln på Östernäs i Ljusdal. Därför utreder kommunen frågan på nytt.

Annons

Kommunchefen Nicklas Bremefors får uppdraget. Det vill i varje fall företrädarna för de tre största partierna S, C och M som är representerade i kommunstyrelsens allmänna utskott.

Vårens markanvisningstävling om handelsdelen på det nu avstädade sågverksområdet på Östernäs innebar att bara ett bidrag kom in.

Men politikerna i kommunstyrelsen ansåg att Solnaföretaget Rico Estate Development inte kunde få det optionsavtal för området som var på gång. Anledningen var tvivel om företagets finansiella styrka och att fler företag, bland annat byggjätten Peab, verkar vara intresserade.

– Vi har ingen panik. Bland annat står Ljusdal Energis Östernäspanna kvar åtminstone till och med 2012. Så vi ska använda hösten till att göra något bra av det här, anser kommunalrådet Marit Holmstrand (S).

Kommunalrådskollegan Sören Görgård (C) håller med.

– Vi kan utreda intresset och få till en bra lösning utan att tappa för mycket fart. Det är också viktigt att hålla en andra medborgardialog om Östernäs som vi lovade när den första genomfördes. Nu finns en vision om hela Östernäs och då bör allmänheten bjudas in, säger Sören Görgård.

Före årsskiftet är det tänkt att politikerna ska ha fattat beslut om hur handelsutvecklingen på Östernäs ska gå till.

Mer läsning

Annons