Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny utredning: Han har lagt beslag på Volvo och kontanter från Seko-klubben

/
  • Bosse Hedin har tagit ut kontanter och tillskansat sig en bil från Seko-klubben, enligt ny utredning.

Bosse Hedin har personligen tillskansat sig minst 30 000 kronor i kontanter och en Volvo C70 från Seko-klubbens tillgångar, visar en ny utredning som Seko-förbundet har genomfört.
– Det börjar mer och mer se ut som rätt allvarliga bedrägerier, säger Seko-förbundets kanslichef Jonas Pettersson.

Annons

I somras avskedades ombudsmannen Bosse Hedin efter att 14 miljoner hade försvunnit från klubbkassan i Seko Väg och Ban Gävle Dala. Nu har förbundet gått igenom alla verifikationer, kvitton och annan dokumentation som de har fått tillgång till. Där har man hittat ett antal transaktioner som visar att pengar och tillgångar under åren har förts över till personer i den suspenderade styrelsen.

Läs också: Så försvann Seko-miljonerna – se besluten genom åren

Utredningen visar bland annat att Bosse Hedin sammanlagt har tagit ut 36 900 kronor i kontanter med klubbens företagskort mellan 2010 och 2012, utan att redovisa underlag. Även klubbens förra ordförande Mattias Hedin hade tillgång till ett företagskort och har tagit ut mindre summor.

Företagskorten har även använts till inköp av ett stort antal måltider, flera hotellvistelser, dagligvaror som schampo, bröd och godis, elektronikprylar som dator och tillbehör, en säng, festivalpass och kläder på Dressman.

Läs också: Åklagaren misstänker brott i Seko-härvan

November 2013 gick 12 personer på hockeymatch med buffé, vilket bokfördes som mötesverksamhet, dock utan att definiera deltagarna. Samma år betalade klubben Mattias Hedins parkeringsböter.

Flera märkliga bilaffärer har genomförts under åren, visar utredningen. Bland annat tog klubbstyrelsen beslut om att sälja två bilar till fritidsföreningen för en krona styck hösten 2009. Men stället var det Bosse Hedin som registrerades som ägare till klubbens Volvo C70, värd 150 000 kronor. Den andra bilen, en Toyota Prius värd 114 000 kronor, fick en facklig kollega på annan ort köpa för en krona.

Läs också: Seko-härvan: Paintball- och fordonsaffärer skapar frågetecken

Bosse Hedin har tidigare hävdat att miljonuttagen från klubbkassan har handlat om att skydda medlemmarnas intresse. Men de nya uppgifterna visar att han har haft en personlig drivkraft, anser Jonas Pettersson.

– Det här handlar snarare om att tillskansa sig själv så mycket pengar han bara kan. Det här gör ju att den här historien blir allvarligare.

Nu har förbundet skickat ett kravbrev till Bosse Hedin där en betalning på drygt 300 000 kronor måste ske inom 14 dagar till klubben, vilken just nu företräds av förbundet.

Läs också: Seko stämmer fritidsförening på 14 miljoner: "En sorglig historia"

Man vill inom samma tidsram få svar på hur Bosse Hedin ställer sig till frågan om skadeståndsskyldighet mot klubben när det gäller de 14 miljonerna som har överförts till fritidsföreningen, samt en släpvagn och lastbil som klubben sålde till fritidsföreningen för en krona 2008.

Bosse Hedin riskerar också att bli föremål för en personlig stämning i tingsrätten.

– Det beror på vad det kommer för svar och vad som betalas tillbaka, så får vi ta ställning till det, säger Jonas Pettersson.

Läs också: Så svarar avskedade ombudsmannen om Seko-härvan

Bosse Hedin kommenterar i ett sms anklagelserna och menar där att bilarna var tjänstebilar som kollegan och en annan person i styrelsen köpte ut. Det finns beslut på detta, menar han.

Men enligt Jonas Pettersson finns det klara belägg i utredningen.

– Vi har tydlig dokumentation.

Vilka beslut som har tagits i fritidsföreningen kan han inte uttala sig om.

– Där har vi ingen insyn.

Läs också: Fortsatt mysterium var Seko-miljonerna finns

Förbundet kommer att lämna över materialet till åklagaren, som har inlett en förundersökning om trolöshet mot huvudman.

Mer läsning

Annons