Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny styrelse på gång hos kvinnojouren

/
  • Avgående ordföranden Sonja Johansson deklarerade först att föreningen Ljusglimten skulle avvecklas, men ändrade sig under mötet till att lämna över till den nya styrelsen.

Det finns en vilja att låta kvinnojouren Ljusglimten leva vidare. Under tisdagskvällen träffade delar av den avgående styrelsen engagerade kvinnor som kan tänka sig att ta över styrelsearbetet.

Annons

Den sista juni avgår hela den nuvarande styrelsen och tanken är då att nya krafter ska ta över. Ett 20-tal intresserade och nyfikna dök upp i förvaltningshuset på tisdagskvällen.

Problem uppstod dock då nuvarande ordförande Sonja Johansson deklarerade att styrelsen hade som avsikt att avveckla föreningen istället för att lämna över till en ny styrelse. Någonting som ställer till problem för en ny styrelse som i sådana fall tvingas börja om på noll.

– Det är uppgifter som vi i styrelsen har fått, att vi måste lägga ner föreningen när styrelsen lämnar, sade Johansson under mötet.

Efter diskussioner bland de närvarande kom man överrens om att Ljusglimtens styrelse nu ska ordna ett extrainsatt årsmöte, där man istället för att avveckla fattar beslut om att lämna över till en ny styrelse till 1 juli i år.

– Det ska nog ordna sig ändå, konstigt bara att vi har fått dessa uppgifter från flera instanser, säger Johansson när mötet avslutats.

En valberedning till den nya styrelsen utsågs på mötet och sju stycken personer angav sitt intresse som blivande styrelsemedlemmar. Tilltänkt ordförande är Sofia Wennberg.

– Det här känns jättebra, men samtidigt lite oroväckande. Jag trodde att allt var färdigt redan. Men det viktigaste är att vi får föreningen överlämnad till oss, då kan vi börja upprätta och förhandla avtal med kommunen, säger hon.

Mer läsning

Annons