Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny personalchef söks i Ljusdal

/
  • Britt-Marie Andersson Nilsson lämnar jobbet som personalchef för nya uppgifter på kommunen.

Ljusdals kommun byter personalchef vid nyår när Britt-Marie Andersson Nilssons förordnande går ut.

Annons

Efter sju år som personalchef får Britt-Marie Andersson Nilsson ansvaret för ett projekt som ska samordna all arbetsmarknadsverksamhet inom Ljusdals kommun.

– När Britt-Marie Andersson Nilsson vill prova på andra arbetsuppgifter har vi kommit överens om att det ska ske i projektform men med målsättningen att det ska bli en permanent funktion direkt under mig, säger kommunchefen Claes Rydberg.

Det handlar inte bara om kommunens arbetsmarknadsenhet utan allt på detta område som kommunen är delaktig i. Claes Rydberg nämner Närljus, Utvecklingscentrum och Credo som är integrationsenhetens boenden för ensamkommande flyktingbarn.

– Det handlar också om samarbete med andra aktörer på området som arbetsförmedlingen, säger Claes Rydberg.

En annan arbetsuppgift kan bli att arbeta med kommunens kompetensförsörjning eftersom det finns yrkesgrupper där kommunen har svårt att hitta folk med rätt kompetens. Det handlar till exempel om lärare och socionomer och röster har höjts för mer åtgärder för att fylla luckorna.

– Det behövs en bättre planering där, säger Claes Rydberg.

När det gäller ny personalchef ska kommunen på egen hand sköta rekryteringen. Så det blir inte, som vid en del andra chefsrekryteringar, något konsultföretag som anlitas för att så småningom föreslå den som ska anställas.

Britt-Marie Andersson Nilsson konstaterar att kommunen valt en annan lösning på chefsstolen när hennes förordnande går ut och ser de nya arbetsuppgifterna som nödvändiga.

– Arbetsmarknadsfrågorna behöver samordnas så att inte var och en av förvaltningarna har en egen lösning, säger hon.

Enligt årsredovisningen hade kommunen 1 636 tillsvidareanställda 2014.

Mer läsning

Annons