Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny mötesplats på Gärdeåsen

/
  • Sahida Söram med barnen Maria och Elias, Fattaneh Akhondzadeh med dottern Mahsa samt Khaleda Dinmohamad tyckte det var roligt att träffas på mötesplatsen.
  • Moustafa Touil från VIF och Ann-Sofie Engberg från ABF invigde Mötesplats Gärdeåsen.
  • Richard Brännström tycker att mötesplatsen är ett bra och viktigt initiativ som Ljusdalshem vill stödja.
  • Invigningskvällen bjöd också på sång och musik av olika slag.

Många människor och mycket värme fyllde Ljusdalshems lägenhet på Verkstadsskolevägen när den ideella verksamheten Mötesplats Gärdeåsen invigdes på onsdagskvällen.

Annons

Mötesplats Gärdeåsen är ett projekt som ABF, Vänskaps och integrationsföreningen VIF samt Ljusdalshem har hjälpts åt att ro i hamn.

- Vi började prata om det här på ABF förra året och tyckte att det var en bra idé. Vid ett möte med Vänskaps och integrationsföreningen så hörde vi att de också hade liknande funderingar. Sedan pratade vi med Ljusdalshem som var jättepositiva, säger Ann-Sofie Engberg, projektledare för Mötesplats Gärdeåsen.

På mötesplatsen kan man träffas och prata, titta på tv eller studera. Det finns också möjlighet att vara med på språkträffar samt i en manscirkel och kvinnocirkel som handlar om hur det är att vara man och kvinna i Sverige.

- Det finns inga begränsningar, man kan hitta på vad som helst. Vi ska ha öppet för alla som bor på området men alla är välkomna.

Moustafa Touil från VIF ger en eloge till Ljusdalshem, som har upplåtit lägenheten där mötesplatsen håller till.

- Jag är jätteglad att vi står här idag, vi har pratat om det länge. För att öppna lokaler så här krävs mod, öppenhet och förståelse, och utan chefen på Ljusdalshem skulle det här inte fungera.

Chefen, det är Richard Brännström, vd på Ljusdalshem, som själv bor i en lägenhet på Gärdeåsen. Han tycker mötesplatsen är ett bra initiativ.

Fattaneh Akhondzadeh har kommit till invigningen med sin dotter Mahsa. Hon tycker det är trevligt att träffa sina grannar på det här sättet.

- Många som bor här kommer hit. Det är roligt att träffas så här, prata och fika.

Hossein Jafari har bott på Gärdeåsen i tre år och tycker det är roligt att mötesplatsen har kommit igång. Flera av de boende som har kommit till invigningen träffar han även i sitt yrke.

- Jag jobbar som teamledare för ett pilotprojekt som handlar om att ge nyanlända en yrkesidentitet.

Mötesplats Gärdeåsen kommer att vara öppen för besök alla eftermiddagar utom söndagar och måndagar.

Mer läsning

Annons