Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny mässa ska skapa arbetstillfälle

/
  • Skästramässan har premiär den 11 september och temat är från förr till nu, säger Järvsörådets Jakob Silén (t.h) som här syns med Thomas Ericson (t.v.) och Tommy Westman (mitten).

I höst är det premiär för en ny mässa i Järvsö. Fokus är entreprenad och jordbruk och syftet är att få folk i arbete.

Annons

Mellan den 11 och 12 september är det premiär för Skästra höstmässa i Järvsö. Arrangör är Järvsörådet, en ideell förening och fokus ligger på maskin, entreprenad, skogs- och jordbruk.

Mässan är inriktad på entreprenörer men det ska finnas något för alla, enligt Tommy Westman i Järvsörådet.

– De som är intresserade av maskiner kan kolla på det och de som inte är det kan kolla på annat. Den ska täcka allas behov, säger han.

På plats finns lokala odlare, bönder och knallar för att visa upp sig och sälja varor. Det kommer även finnas en veteranutställning med maskinentusiasten Lasse Hedman.

Han har tidigare anordnat egna maskinträffar och det var så idén med mässan i Skästra kom till, berättar Jakob Silén på Järvsörådet.

– Vi har varit inne på att ordna en mässa men då hörde Lasse av sig. Han sa att han inte vill rodda med det mer, då bestämde vi oss för att göra det, säger han.

Men det var inte den enda anledningen. En lokal reklambyrå i Järvsö har varit en drivande part, berättar Jakob Silén och Tommy Westman. Det som är grunden är att få människor i arbete.

– Mässan kräver arbetskraft, säger Tommy Westman.

19 arbetslösa personer ska hjälpa till och arbeta under mässan.

– Det är det som är grunden, att få folk i arbete. De får visa upp sig och det leder kanske senare till jobb, säger Jakob Silén.

Mer läsning

Annons