Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny förskola planeras i Nor

/
  • Den första skissen visar en hästskoformad byggnad med stora fönster, en passage genom byggnaden mot skolbyggnaden finns också med.

Det har blivit trångt i Båtbackens lokaler i Nor, Järvsö. Nu planerar friskolans styrelse för en ny förskolebyggnad, som beräknas kosta fyra miljoner kronor.

Annons

Diskussioner om en ny förskolebyggnad har pågått i över två år. I våras intensifierades de och nu håller en arkitektbyrå i Stockholm på att skissa på hur byggnaden skulle kunna se ut.

– Vi vill inte köpa ett färdigt dagis. Vi tror att det blir bättre om vi ritar det själva, säger Lars Björkbom, styrelseordförande för Båtbacken.

En arkitekt har valts ut för uppdraget och ett möte mellan denne och förskolepersonalen är planerat.

– Vi vill att de som jobbar i verksamheten ska få vara med och tycka till om de nya lokalerna.

I dag driver Båtbackens ekonomiska förening en förskoleavdelning i samma byggnad som grundskoleverksamheten.

– Skolan börjar bli full och dagiset är proppfullt. Om vi kan driva igenom det här kan vi få två förskoleavdelningar med plats för 30 barn, i dag har vi plats för 20. Samtidigt frigör vi yta för grundskoleverksamheten, fortsätter Lars Björkbom.

Bygget beräknas kosta fyra miljoner kronor och ska finansieras genom lån. Några problem att bekosta drift och underhåll ser inte Lars Björkbom.

Utgångspunkten är att det ska bli en hästskoformad byggnad som är fristående från skolbyggnaden. I den första skissen finns också stora fönster som når ända ner till golvet, det för att barnen lätt ska se ut. Men hur slutresultatet blir är för tidigt att säga.

I dag finns tre anställda på Jollen. Med en utökning till två avdelningar beräknar styrelsen att personalbehovet ökar till fem.

Mer läsning

Annons