Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny chef hoppar av sin tjänst efter turbulensen runt socialchefen

/
  • Urban Sundström har sagt upp avtalet om chefstjänsten för individ- och äldreomsorgen.

Turbulensen kring socialchefen Marita Wikström, som sparkades inför öppen ridå under onsdagen, får nu konsekvenser. Den nytillsatta chefen för kommunens individ- och familjeomsorg säger upp avtalet innan han ens har börjat.

Annons

– Under mycket övervägande har jag bestämt mig för att under rådande omständigheter i Ljusdals kommun, och då särskilt omsorgsförvaltningen, inte ta tjänsten som IFO-chef, säger Urban Sundström.

Han arbetar som verksamhetschef på omvårdnadsenheten i Ovanåker, men har erbjudits flera tjänster inom omsorgsförvaltningen i Ljusdal. En av dessa var posten som chef för individ- och familjeomsorgen, vilken han tackade ja till och även har undertecknat ett avtal om.

Men nu har Urban Sundström meddelat kommunchefen att han inte längre är intresserad av tjänsten.

– Jag känner att det finns en stor otydlighet kring hur omsorgsförvaltningen ska drivas framöver både på kort och på lång sikt. I övrigt lägger jag inte några värderingar i det. Men utifrån det vill jag att mitt kontrakt från och med den 1 september 2015 ska upphävas.

Har det något att göra med hur Marita Wikström har blivit behandlad?

– Jag har inga mer kommentarer än att det under rådande omständigheter finns en stor otydlighet kring hur omsorgsförvaltningen ska drivas framöver. Då får man tolka det.

Förutom situationen på förvaltningen i Ljusdal vill Urban Sundström framhålla att det även handlar om trivsel på sin nuvarande arbetsplats.

– Det hör till saken också att genom hela uppsägningsprocessen så har jag blivit övertalad av min chef och den här organisationen att stanna kvar. I och med detta har jag bestämt mig för att göra det.

Då är ännu en chefspost i Ljusdals socialförvaltning ledig?

– Absolut.

Trots att en blivande chef inom socialförvaltningen nu har sagt ifrån sig uppdraget tror inte Ljusdals kommunalråd Lasse Molin (M) att det kommer att bli svårare att rekrytera chefer i framtiden.

– Det är naturligtvis inte bra när personer sägs upp, men det får inte dramatiseras. Att man byter chefer på den här höga nivån är inte alls ovanligt. De som söker arbetsuppgifterna är väl medveten om osäkerheten som finns i den här typen av arbetsuppgifter. Det är därför avtalen är skrivna som de är, säger Lasse Molin.

Se även:

Socialchefen får sparken efter förtroendekris – kommunchefen tar över

TV: Så svarar ledningen efter socialchefens avsked

Kommunchefen får dubbla jobb: "Det kommer att bli jättekul"

TV: Socialchefen i tårar: "Det är med sorg i hjärtat jag lämnar"

Politikerna splittrade efter att socialchefen sparkats

Mer läsning

Annons