Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu kallnar ugnen

/
  • Anna Hjalmarsson brinner för sitt bröd och vill helst fortsätta baka i Ljusdal.
  • Bakar sista veckan i gårdshuset vid Rosehills gör nu Elin Nilsson Öst, Anna Hjalmarsson och Julia Jansson.

Stenugnsbageriet Hemmavid vid Rosehills i Ljusdal läggs ner sista april. Det här är sista veckan de bakar i bageriet. Anna Hjalmarsson har sedan jul letat efter nya lokaler i Ljusdal efter att ha blivit uppsagd från de nuvarande.

Annons

– Rosehills behöver det här köket själv, för sitt trädgårdskafé, berättar Anna Hjalmarsson.

Sedan jul har Anna, med hjälp av Närljus och politiker i kommunen, letat efter nya bagerilokaler i centrala Ljusdal, men inte hittat något. Hon fortsätter att leta.

– Om jag inte hittar något här söker vi oss utåt. Jag har tittat på lokaler i både Hudiksvall och Gävle, berättar hon.

Flyttas bageriet dit blir det flytt även för Anna och hennes familj, liksom för de åretruntanställda.

Det var i december 2007 som Anna Hjalmarsson startade sitt bageri i gårdshuset vid Rosehills. Redan första dagen hittade kunderna hit och återkom sedan troget och handlade.

– Det går bra. Ända från början har vi legat över kalkylen. Hela tiden har vi haft större efterfrågan än tillgång. Och fortfarande växer vi för varje dag, berättar Anna.

Nu är de tre åretruntanställda på bageriet. Vid högsäsong på sommaren är de upp till nio anställda.

Helst vill hon fortsätta att driva bageri i Ljusdal.

– Hittar jag en ny lokal så tar jag den. Det är det här jag brinner för, det är mitt levebröd, säger Anna och blir vitsig.

– På lördag bakar vi sista gången och då hoppas jag mina kunder kommer hit så jag får tacka dem.

Mer läsning

Annons