Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nobbas bidrag till elskuld

Järvsöbo nobbas socialbidrag av omsorgsnämnden efter två års prövning. Mannen överklagar och vill ha hjälp att betala en elskuld men nämnden erbjuder istället ett annat boende.

Annons

Mannen tänker inte flytta. Nämnden tänker inte bevilja ärendet och förvaltningsrätten i Falun avslår överklagan. Nämnden erbjuder honom istället ett annat boende i form av en lägenhet med socialt kontrakt. Mannen som har bott på samma ställe i nästan 20 år har inga planer på att flytta.

Nämnden grundar sitt beslut i att mannen har egna inkomster som överstiger normen och han har dessutom inkomster för ett boende som motsvarar en skälig levnadsnivå. Därför kan han inte få hjälp att betala sin elskuld. Mannen överklagar och anser att nämnden räknat hans kostnader fel då han bor i ett småhus och inte i en lägenhet i tätort som nämnden räknat kostnaderna på. Nämnden finner dock ingen anledning att ändra sitt beslut.

Elskulden uppgår till omkring 29 000 kronor då den inte avbetalats på nästan två års tid. Förvaltningsrätten konstaterar att det finns andra möjligheter för klagande att uppnå en skälig levnadsnivå än att beviljas bistånd till den elskuld som finns och avslår överklagan. Mannen anses dessutom ha eget ansvar för den aktuella situationen.

Mer läsning

Annons