Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nej till 50 genom Holänna

/
  • Även högsta instans, Transportstyrelsen, sa nej till att sänka hastigheten på väg 727 genom Holänna från 70 till 50 kilometer i timmen.

Det blir ingen sänkt hastighet genom byn Holänna, utanför Ljusdal. Bybor hade begärt att hastigheten genom byn skulle sänkas från 70 till 50 kilometer i timmen.

Annons

Både länsstyrelsen och högsta instans Transportstyrelsen har sagt nej. Transportstyrelsens beslut går inte att överklaga.

Bybor i Holänna ville ha hastigheten på väg 727 genom byn sänkt från 70 till 50 kilometer i timmen, för att få en tryggare tillvaro. Många håller högre hastighet än den tillåtna genom byn, skrev byborna till länsstyrelsen.

Men länsstyrelsen anser, liksom Trafikverket och polismyndigheten, att 70 kilometer i timmen är en lämplig hastighet här. Polisen anser att sikten och vägbredden är förhållandevis god och att det är ett fåtal bofasta som har sin utfart mot länsvägen.

Trafikverket konstaterar att vägen har ett gruslager av god kvalitet. Vägsträckan är rak och det finns belysning. Vägen trafikeras av ungefär 150 fordon per dygn.

Avslaget från länsstyrelsen överklagades till Transportstyrelsen av byborna. Men Transportstyrelsen ändrar inte på länsstyrelsens beslut.

Mer läsning

Annons