Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Naturvårdsverkets beslut om fåglarna dröjer

/

De omhändertagna fåglarna på Järvzoo ser ut att bli kvar ett bra tag till.

– Det rör sig förmodligen om minst en månads rehabilitering och vård för många av dem, säger Krister Mild på Naturvårdsverket.

Annons

Det har gått en dryg vecka sedan ett 60-tal skadade rovfåglar flyttade in på Järvzoo. Så gott som alla var i mycket dåligt skick när de omhändertogs och ett par av fåglarna dog under de första dagarna. Men nu ser läget lite ljusare ut.

– De mår bättre för varje dag som går. Men de måste äta upp sig och få vingar och kunna flyga, säger Olle Larsson, vd för Järvzoo.

Under tiden inväntar personalen på Järvzoo Naturvårdsverkets beslut om vad som ska hända med fåglarna. Ett beslut som ser ut att dröja.

– Fåglarna på Järvzoo har den bästa tänkbara vården de kan ha just nu. Därför känner vi ingen brådska i det här ärendet. Det är viktigare att fatta ett bra än ett snabbt beslut om fåglarnas framtid, säger Krister Mild som är ansvarig för utredningen.

Krister Mild är säker på att en lång rehabiliteringstid kommer att krävas. Och även om fåglarna blir piggare och kommer i bättre form finns fortfarande risken att de inte klarar av ett liv i det fria.

– De kanske har suttit för länge i fångenskap för att ha kvar egenskaperna som krävs för ett liv utanför buren, förklarar han.

Mer läsning

Annons