Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nätinvestering för 40 miljoner

Ljusdals kommun får inom kort ta ställning till ett nytt, stort borgensåtagande. De kommunala bolagen Ljusdalshem och Ljusnet vill modernisera och öppna sina nät för tv, bredband och ip-telefoni för uppskattningsvis 30 miljoner respektive 10 miljoner kronor.

Annons

Nätfrågan blev het i början av året. Då aviserade Ljusdalshem att bolaget inte tänkte förnya Ljusnets nättjänster i fastighetsbeståndet utan hade en uppgörelse på gång som innebar att en annan operatör skulle få ta över nätet mot att hyresgästerna skulle få en lägre månadskostnad.

Då krävdes öppna nät från kommunens ledande politiker och Ljusdalshems styrelse, som också innehåller förtroendevalda, gick på den linjen vid ett möte i juli.

Men öppna nät kan också innebära att det blir andra leverantörer än Ljusnet som i framtiden förser Ljusdalshems hyresgäster med nättjänster.

– Vi har lagen om offentlig upphandling att följa och det är med utgångspunkt i den och vår styrelses beslut som den här ansökan om borgen blivit till, säger Jan Sundin.

Mer läsning

Annons