Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nämndsmöte knäckte politiker

Utbildningsnämndens ordförande Malin Ängerå (S) är sjukskriven. Orsaken är den samtalston som förekommer i nämnden och som kulminerade vid sammanträdet förra veckan.

Annons

Det blir nu Mia Sparrow (FP) som i egenskap av vice ordförande i nämnden tar över klubban och leder nämnden under Malin Ängerås frånvaro.

Det var vid sammanträdet i förra veckan som Malin Ängerå kände att hon inte längre orkade med situationen i nämnden. Hon är nu sjukskriven i första hand denna vecka. I en kommentar säger hon:

– Jag är sjukskriven, förhoppningsvis en kortare period, då jag mår dåligt av att se hur andra påverkas negativt av det som sker under nämndens olika sammanträden. Det är mitt ansvar att leda sammanträdena med en sund samtalston, vilket är en grundläggande förutsättning för att nämnden skall fatta bra beslut oavsett majoritetsförhållanden.

Vice ordföranden Mia Sparrow (FP) beklagar att Malin Ängerå har tvingats sjukskriva sig, men känner inte igen beskrivningen av samtalstonen och arbetsmiljön i nämnden.

– Jag tycker vi har en rak och öppen dialog i nämnden med politiker som bryr sig och engagerar sig.

– Jag märker inget misstroende mot förvaltningen eller tjänstemännen. Om man som politiker arbetar för en bra skola, då ska man också engagera sig i de olika frågeställningarna. Jag har fullt förtroende för nämnden och tjänstemännen, säger hon.

Mer läsning

Annons