Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nämnderna begär 34 miljoner extra

De två största kommunala nämnderna omsorgsnämnden och utbildningsnämnden begär tillsammans nära 34 miljoner kronor extra i budgetram för 2012.

Annons

Nämnderna hade sina budgetmöten på onsdagsförmiddagen och i båda fallen var de två politiska blocken oense om tagen.

I båda nämnderna blev det den styrande majoriteten med S; SRD och V som fick igenom sina förslag till nya ramar som nu ska gå vidare till budgetberedningen och ända upp i kommunfullmäktige i juni.

Omsorgsnämnden begärde mest, drygt 22,7 miljoner kronor. Här var det dock inte summan utan en del av innehållet som vållade oenighet. Detta eftersom oppositionen Nydanarna begärde en utredning om att privata företag ska få utmana kommunen när det gäller att bedriva boenden och hemtjänst. Dessutom ville oppositionen skynda på frågan om trygghetsboende.

Utbildningsnämnden fastnade för förslaget om att begära 10,9 miljoner kronor mer i ram. Även där hade oppositionen avvikande mening och begärde 4,1 miljoner kronor mer i ram än majoriteten för att trygga kvaliteten i skolan samt att internhyrorna ska ses över, ännu en åtgärd för att få loss mer pengar.

Nydanarna ville dessutom redan nu freda Hybo skola åtminstone fram till 2013 medan majoriteten ville avvakta den stora lokalutredningen innan något beslut fattas.

Mer läsning

Annons