Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musiklada invigs med skivsläpp

/
  • Ljuv musik i ladan. På Heden får Ljusdal en kulturlokal med bland annat kyrkbänkar. Peter Hedlind och Helena Lewerentz är nöjda inför onsdagskvällens invigning.

När Helena Lewerentz släpper sin debut-cd blir det på onsdagskvällen också invigning av musikladan Hedenborg på Heden mellan Ljusdal och Tallåsen.

Annons

Ladan på Heden har anor från 1800-talet och blev Helenas sambo Peter Hedlinds när han köpte fastigheten 1992.

För ett par år sedan började drömmen om musikladan Hedenborg att ta form. Helena fick så småningom via lokalradions "Sök och finn" tag på bänkarna från 1911 som stått i Soldatkyrkan i Gävle.

– Vi har även bänkar från tingshuset i Delsbo, visar Peter Hedlind.

En annan rolig detalj är bomärket för fastigheten som tagits fram med hjälp av Anders Assis på Ljusdalsbygdens museum.

Helena Lewerentz har hållit på med musik i hela sitt liv och bland annat sjungit i Kilafors storband och dansbandet Lennys. Men någon skiva har det inte blivit förrän nu.

– Jag har jobbat på Höghammarskolan i Bollnäs och varit i studio med eleverna. Men det här är första skivan, säger Helena.

Skivan har spelats in hos Stefan och Kristina Olsson på Siccantums studio i Gryttjesbo, Ljusdal. Skivan heter "My heart is where my shoes are" och titelspåret är Helena Lewerentz egen hyllning till hembygden Vilhelmina. De andra tre låtarna är covers.

TB 350 är gruppen bakom Helena på skivan, det vill säga Stefan Olsson, kompgitarr, Kristina Olsson, tvärflöjt, Daniel Wirenberg, gitarr, Stefan Valsberg, trummor och Rolf Berg, bas.

Förutom onsdagskvällens skivsläpparfest i musikladan på Heden får den storfrämmande den 12 augusti då kände sångaren Tomas Andersson Wij kommer på besök.

– Vi hoppas att det här kan bli något värdefullt för musiklivet i trakten, säger Helena Lewerentz och berättar att skivsläppet får 85 deltagare men att betydligt fler får plats i lokalen som också försetts med en rejäl parkeringsplats.

Mer läsning

Annons