Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Möte visade på stort intresse för Färilabasen

/
  • Rolf Berg, kommunens planeringschef, redogjorde för dagsläget kring Färilabasen.
  • Ett 20-tal personer hade kommit till mötet om kommunens eventuella köp av Färilabasen.

Ljusdals trafikskola och dragracingklubben i Ljusdal tillhör de som är mycket intresserade av att använda huvudbanan på Färilabasen i sin verksamhet. Vid ett möte på tisdag kväll ville kommunen klargöra hur stort intresset är.

Annons

– Det finns en stor potential att hitta verksamheter som kan betala för sig, det finns vilja att hjälpa till med arbete för att hålla driftskostnaderna nere och det finns en person som är villig att vara koordinator, sammanfattade kommunalrådet Sören Görgård (C) mötet.

Kommunen hade kallat ihop intresserade, plus Järvsölyftet, Destination Järvsö och Färilarådet för att få ett bättre underlag inför kommunens beslut om de ska köpa flygbasen av Fortifikationsverket eller inte.

Kommunen får köpa basen för 4,7 miljoner kronor. Det som ingår i köpet är den 2,2 kilometer långa huvudbanan med betongbeläggning i 200 meter i ändarna, plus några förråd, tak och förläggningsbyggnader.

Ljusdals trafikskola använder redan huvudbanan dagligen under sommarhalvåret. De är mycket angelägna att ha den möjligheten kvar.

Ljusdals dragracingklubb är väldigt intresserad av flygbanan. De har accelerationstävlingar där betong är ett oslagbart underlag.

Sören Görgård nämnde flera andra som anmält intresse för verksamhet på flygbasen.

Den 5 maj ska kommunens eventuella köp av Färilabasen tas upp i kommunstyrelsens allmänna utskott, till kommunstyrelsen kommer frågan 28 maj och till kommunfullmäktige 15 juni.

Mer läsning

Annons