Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderater misstänker fusk vid förtidsröstning

Moderaterna i kommunen är upprörda. På biblioteken i Ljusdal och Färila har någon placerat andra partiers valsedlar över deras valsedlar så att röstande inte kunnat hitta dem. Partiet har anmält det inträffade till den lokala valmyndigheten samtidigt som man undersöker om liknande händelser skett i andra lokaler där förtidsröstning sker.

Annons

Det var i lördags som moderata sympatisörer gjorde valledaren uppmärksam på att moderaternas valsedlar var svåra att hitta i lokaler där förtidsröstning pågår.

– Till mig har fem personer oberoende av varandra rapporterat att våra valsedlar gömts under andra partiers valsedlar. Därmed har de haft svårt att hitta våra valsedlar, säger moderaternas valledare Stefan Andersson.

Det är biblioteken I Ljusdal och Färila som utpekats som de platser där denna form av misstänkt valfusk skett.

Stefan Andersson säger att sådana här händelser sker vid varje val, men att de verkar mer förekommande i årets val än tidigare. Vilka som kan ligga bakom det hela vill han inte spekulera i.

I ett pressmeddelande från partiet sägs att man inte har några som helst skäl att misstänka politiska motståndare och deras valarbetare, utan att det hela har skett som en form av "ungdomlig dumhet" från någon eller några vänstersympatisörer.

– Vi undersöker också om det här har skett i andra lokaler där förtidsröstning pågår, säger Stefan Andersson.

Mer läsning

Annons