Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misshandlade man efter krogbesök – döms till samhällstjänst

En man i 25-årsåldern från Ljusdals kommun döms till villkorlig dom och samhällstjänst för misshandel.

Annons

Läs även: Kvinna ertappade inbrottstjuv – utsattes för misshandel

Händelsen inträffade natten mot den 7 juni i Ljusdal förra året.

Enligt målsägaren och ett vittne inleddes misshandeln när de var på väg hem från krogen. Den tilltalade ska då ha börjat skrika åt männen att de skulle sluta skratta åt honom. Mannen ska ha varit mycket uppretad och en häftig ordväxling uppstod mellan de inblandade. Därefter slog den tilltalade till målsägaren med ett slag över munnen och kinden. Mannen ska sedan ha hånflinat åt målsägaren och sagt att han armbågat honom samt "att han kunde få mer".

Den tilltalade förnekade brott. Enligt honom blev han uppretad efter att målsägaren och vittnet lagt sig i när han bråkade med sin flickvän. Han hävdade att han aldrig delade ut något slag, utan endast oavsiktligt råkat stöta till målsägaren i ansiktet med armbågen.

Läs mer: Brottsling konfronterades – kastade cykel mot man

Hudiksvalls tingsrätt finner det utrett att mannen i 25-årsåldern avsiktligen antingen slagit eller med kraft stött till målsägaren med armbågen. Smällen ledde till att målsägaren fick en sårskada inne i munnen, samt drabbades av smärta, svullnad och ömhet.

Vidare anser rätten att våldet inte föregåtts av någon provokation.

Straffvärdet för brottet uppgår till en månads fängelse, enligt tingsrätten. På grund av mannens personliga förhållanden döms han dock till villkorlig dom, samt samhällstjänst om 50 timmar.

Mannen ska även betala 8 000 kronor i skadestånd till målsägaren.

Läs även: Far och son till domstol för batongvåld och knivhot

Mer läsning

Annons