Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minst 5 miljoner fattas för skolan

Elevombudet kan försvinna och Los fritids och förskola flytta in till skolan när barn- och utbildningsnämnden ska spara pengar.
På tisdagen löste hittade nämnden ändå bara 4 miljoner kronor av de 10,9 miljoner som kan behöva sparas för att klara budgeten 2011.

Annons

Barn- och utbildningsnämnden såg för bara några dagar sedan ut att behöva kapa 18,9 miljoner kronor för att komma inom budgetramen.

Men där har 8 miljoner kronor kapats. Där ger nya beräkningar för Slottegymnasiet 6 miljoner kronor i mindre utgifter. Löner och interkommunal ersättning för elever som väljer annan kommun minskar i och med att elevantalet sjunker.

Det kan ändå bli besvärligt att spara in de 10,9 miljoner kronor som återstår – om nu inte kommunstyrelsen skjuter till något.

Möjligen var det hopp om denna "gåva" som gjorde att nämnden på tisdagen bara bad sin förvaltning utreda om det går att spara in runt 4 miljoner kronor på inventarier, kompetensutveckling, gymnasieråd, elevombud och att flytta Los förskola och fritids till byns skola.

Om de föreslagna 4 miljonerna klubbas igenom i juni kan det följas av att inte följa rådet från utredningsgruppen på Slottegymnasiet om tio gymnasieprogram 2011. Då är det ytterligare 2,1 miljoner kronor som kan sparas in.

Ett sådant sparbeslut om Slottegymnasiet innebär i sådana fall att det ändå återstår knappt 5 miljoner kronor.

Mer läsning

Annons