Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljonsatsning på Åkerslund

Återvinningen på Åkerslund i Ljusdal ska byggas om för omkring 5,5 miljoner kronor.

Annons

Styrelsen för den kommunala energikoncernen, där Ljusdal Renhållning AB ingår, har nyligen gett klartecken för ombyggnadsarbetena på Åkerslund.

– Jag hoppas att det går att genomföra under 2012, säger Sven Arne Persson, driftchef för kommunens renhållning samt vatten- och avloppsverksamhet.

Det var runt millennieskiftet som Åkerslunds återvinningsanläggning byggdes upp.

– Men mycket har hela tiden varit ett provisorium. Återvinningsrampen var egentligen en carport för sopbilar, säger Sven Arne Persson.

Den som lämnat återvinningsbart avfall på Åkerslund vet att det kan vara trångt på rampen för både besökare och personal.

Den anläggning som ska ersätta nuvarande får tre filer där återvinningscontainrarna på vänster sida fördubblas till antalet genom att lastytan förlängs.

Det blir tre filer på rampen. Till höger finns plats för att besöka nybyggena för kundtjänst och lämning av farligt avfall. Mittenfilen ska användas för omkörning.

Bortom den nya rampen anläggs en mindre ramp för lämning av trädgårdsavfall.

I nuläget sker både in- och utfart på samma ställa på Åkerslunds återvinningsanläggning. I och med nysatsningen blir det bara infart på nuvarande plats. Utfarten förläggs till nuvarande väg för snötippen.

Mer läsning

Annons