Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer information för turister

När sommaren nu är här börjar även turisterna att strömma till. För att deras upplevelse av Ljusdals kommun ska bli bättre tas nu ett bredare grepp om turistinformationen. I centrala Färila står turistvärden Tina Häll och tipsar om besöksmål.

Annons

Sedan tidigare är kommunens officiella turistbyrå belägen i Järvsö och öppen året om. Inför årets sommarsäsong har Ljusdals kommun dock utökat avtalen gällande så kallade Infopoints, en enklare typ av turistinformation. Mellan 15 juni och 15 augusti kan både besökare och kommuninvånare få information på plats även i Färila och Ljusdal.

– I och med att besöksantalet till kommunen ökat de senaste åren så är det ett naturligt grepp att ta, säger Jenny Norberg, Närljus.

Det är Destination Järvsö som kommer att hålla i turistinformationen som förläggs i Färebyparken intill riksvägen mitt i Färila respektive taxibyggnaden på Norra Järnvägsgatan i Ljusdal. I stugan i Färila står turistvärden Tina Häll.

– Turistsäsongen har inte riktigt dragit i gång än, men en del turister har kommit förbi. Det blir väl fler och fler turister allt eftersom nu. Många har frågor om vandringsleder och fiskevatten i Färilatrakten, säger Tina Häll.

Inför sommaren har turistvärdarna gått en kortare turismutbildning. De har även förberett sig genom att besöka flera utflyktsmål l i kommunen. Trots att Tina är från Järvsö och bor i Ljusdal så har hennes sommarjobb gjort att hon fått upp ögonen för flera nya platser.

– Det är det bästa med det här sommarjobbet. Jag får lära mig om många nya besöksmål i kommunen som jag inte hade någon aning om att de fanns, säger hon.

Mer läsning

Annons