Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mellanskog utökar sin verksamhet

Mellanskog startar ett nytt affärsområde för sitt biobränsle. Företaget vill samla alla sina produkter under samma tak för att ha en heltäckande verksamhet när marknaden för biobränslen fortsätter växa.

Annons

Tidigare har inte biobränsleproduktionen varit en del av företagets kärnverksamhet men nu tar Mellanskog över försäljningen och distributionen av sitt biobränsle som tidigare skötts av Naturbränsle. Lars Gabrielsson, vd på Mellanskog, förklarar att de nu är mogna att själva ta hand om biobränsledistribution då volymen ökat och de vill vara heltäckande på verksamhetens alla produkter.

– Energimarknaden är i dag en självklar del av virkesmarknaden och vi behöver därför samordna försäljningen av biobränsle med försäljning av våra övriga sortiment, säger han.

Vilket också innebär att Mellanskog kommer ta ett tydligare grepp att utveckla biobränsleproduktionen, från skog till kund som Lars Gabrielsson uttrycker det.

Även om företaget vill sälja under namnet Mellanskog erbjuds Naturbränsle och övriga delägare att förvärva deras aktier. Under förra året ökade Mellanskog sina leveranser av bioenergi med 50 procent och Lars Gabrielsson tror på ytterligare en ökning:

– Vi ser en fortsatt tillväxtpotential för uttag av biobränslen från skogen samtidigt som marknaden för biobränslen fortsätter att växa.

Mer läsning

Annons