Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mekanotjänsts vd om varslet i Järvsö: "Det är en hårt konkurrenssatt bransch"

/
  • 10 personer mister jobbet när Mekanotjänst i Järvsö varslar.

Mekanotjänst i Järvsö varslar tio personer på grund av arbetsbrist, meddelade koncernen i förra veckan.

Annons

En minskad orderingång under 2016 tvingar verkstadsföretaget Mekanotjänst i Järvsö att minska personalstyrkan med tio personer.

I dag sysselsätter Mekanotjänst i Järvsö 115 personer.

– Vi anpassar oss till den förväntade volymen. Vi har gjort en bedömning om att vi behöver varsla 10 personer. Vi har krav på oss att vi ska rationalisera vår verksamhet för att vara konkurrenskraftiga, säger Christer Fransson, vd för Mekanotjänst.

Läs också: Mekanotjänst i Järvsö varslar 10 personer

Mekanotjänst tillverkar mekanikprodukter till industriföretag och sysselsätter runt 210 personer inom områden som kvalificerad plåtbearbetning, produktionsteknik och montering av avancerade produktsystem.

Förhandlingar med personalorganisationerna väntas vara slutförda senast under mars i år. Därefter informeras berörd uppsagd personal.

Läs också: Mekanotjänst lämnar Hudiksvall

Hur är läget i branschen?

– Det är en hårt konkurrenssatt bransch. Det innebär att vi hela tiden måste rationalisera. Om det då fortfarande är likartade volymer leder det till arbetsbrist, säger Christer Fransson och tillägger:

– Vi har ett gott konkurrensläge men konkurrensen är väldigt hård. Vi konkurrerar i hela världen, säger han.

Mekanotjänst i Järvsö AB ingår i koncernen Mekanotjänst Industrier CF AB med 210 anställda på fyra orter. Huvudkontoret ligger i Järvsö och verkstadsbolag finns i Järvsö, Ljusdal, Örnsköldsvik och i Estland.

Läs också: 24 får gå från Mekanotjänst

Förra året stängde Mekanotjänst ner sin produktion i Hudiksvall och flyttade till Örnsköldsvik. Då förlorade 24 personer jobbet.

Kan det bli aktuellt med ytterligare varsel under året?

– Vi har gjort en bedömning nu utifrån de prognoser vi har. Det handlar om 10 personer som behöver varslas. Det finns ingen anledning att spekulera i om det blir fler varsel, säger Christer Fransson.

Mer läsning

Annons