Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mekanotjänst satsar i Estland

Mekanotjänst har köpt en industrifastighet i Estland. Produktionen startar i oktober och ska ha 50-talet anställda nästa år. Men Estlandssatsningen kommer också att generera mer jobb i Hälsingland.

Annons

Mekanotjänsts nya satsning i Tartu i Estland har gått mycket fort. I maj månad var koncernchef Jörgen Robèrt och vd Christer Fransson i Estland för att titta på fastigheter.

För två veckor sedan bildades bolaget Mekanotjänst Baltic AS. Christer Fransson tar tills vidare hand om vd-posten och han är på plats i Tartu för att planera starten.

– Visst har det gått fort men med privata ägare med bra kunskaper kan man fatta snabba beslut. Nu har vi anställt en lokal platschef som ska sköta det operativa, säger Jörgen Robèrt.

Under oktober kommer verksamheten att dra igång och under nästa år ska enheten i Estland sysselsätta mellan 50 och 60 personer. Bland annat kommer en del maskiner som blivit över efter avvecklingen i Söderhamn att flyttas över till fabriken i Tartu.

Men satsningen i Estland innebär inte att jobb flyttas från enheterna i Hälsingland till den nya fabriken i Tartu.

– Nej, tvärtom så kommer det här att stärka koncernens totala konkurrenskraft. Vi får en större bredd och blir mer intressanta som totalleverantör. Det här är något som efterfrågats och med fler kontakter så är jag övertygad om att vi får mer att göra även vid våra enheter i Järvsö, Ljusdal och Hudiksvall, säger Jörgen Robèrt.

Mer läsning

Annons