Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mediefolk värnar gymnasieprogram

/
  • Det finns ett antal medieföretag i Ljusdal där man oroas av en eventuell nerläggning av Slottegymnasiets medieprogram. Men Mikael Sagström, vd på Svenska Media, tycker ändå det är viktigast att utbildningen är bra, även om den hamnar någon annanstans i Hälsingland.

I medietäta Ljusdal oroas arbetsgivarna av den eventuella nerläggningen av medieprogrammet på Slottegymnasiet.
– Alla utbildningar som kan förenkla vår rekrytering behövs verkligen, säger till exempel Ola Bengtsson, vd på Himedia.

Annons

– För oss är det livsnödvändigt med bra folk, och finns de inte i Ljusdal får vi väl växa på de andra orter där vi har kontor, konstaterar han. Men det gynnar ju tyvärr inte den här kommunen.

Himedia hör till den kategori medieföretag som säljer annonser för till exempel tidskrifters och internetsajters räkning, en annan kategori är de som producerar färdiga medieprodukter. Dit hör Svenska Media. För dem är det kanske ännu mer intressant med välutbildade skribenter och fotografer.

– Och en nerläggning av programmet är visserligen tråkig i sig, men egentligen inte en katastrof. För det är ändå bättre om Hälsingland får en riktigt bra medieutbildning än att varje kommun ska ha mer resurssvaga versioner, säger till exempel Mikael Sagström, vd på Svenska Media.

Mer läsning

Annons