Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Måste droga Heavy under valborg

/

Camilla Silver i Ljusdal är tvungen att ge hennes hund Heavy lugnande droger när valborgsmässoafton lockar till fyrverkerier och höga knallar.
– Men det värsta är dagarna innan, det smäller ju då också, säger Silver.

Annons

Briarden Heavy Bluegrass är nio år gammal och tillbringar stor del av sin tid med matten Camilla Silver i Ljusdal. Han har under åren vant sig med ljud från gatan, även om Camilla berättar att Heavy nu är ganska lättskrämd.

– Det har blivit värre med åren, som valp hade han inga problem med höga knallar, berättar Camilla och förklarar att han vid tre års ålder började blir upprörd när han under valborg och nyårsafton utsattes för höga knallar.

– Det är ju tragiskt för Heavy, han blir ju vettskrämd varje gång han hör en knall, men jag kan inte gå ut och ta ifrån personer deras rätt att smälla raketer för det, säger Silver och understryker att det är dagarna innan och efter valborgsmässoafton som är de tuffaste.

– På valborg kan jag droga Heavy, spela hög musik och göra allt för att han inte ska höra knallarna, då är jag förberedd, men jag kan ju inte göra så varje kväll den här veckan, säger Silver, och menar att det är populärt att skjuta raketer både innan och efter valborg.

Mer läsning

Annons