Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mässresa för jobb i underjorden

/
  • Ove Westerlund, arbetsförmedlare, hade enbart positiva intryck efter dagen på mässan.

På onsdagen reste ett 60-tal personer på bussen i Ljusdal till en rekryteringsmässa i Sundsvall att få information om jobb inom gruvindustrin.

Annons

Gruvindustrin går bra just nu. Behovet av arbetskraft är stort och kommer att bli större de kommande tre-fyra åren, då pensionsavgångar kommer att behöva ersättas både under och ovan jord. Gruvindustrin är också attraktiv genom att näringen har en av de högsta lönenivåerna i landet.

Mot den bakgrunden arrangerades en rekryteringsmässa i Sundsvall. Från Ljusdal bussades ett 60-tal deltagare till mässan, där det bjöds på utställningar av kommuner, högskolor, gruvföretag, arbetsförmedlingen och fackliga organisationer. Utställarna höll också seminarier under dagen.

Henrik Persson var en av dem som rest upp från Ljusdal för att få information.

– Jag är beredd att flytta på en gång, sade han efter att ha samlat på sig information, fått sina frågor besvarade och lämnat in sin CV.

– Det har varit mycket information och alla har varit snabba på att svara på frågorna.

I det här skedet är det i första hand personal för att jobba med gruvbrytning ovan och under jord som söks.

Ove Westerlund, arbetsförmedlare från Ljusdal, var positiv efter dagen på mässan och sade att jobbsökarna från Ljusdal fått en tydlig bild av hur det är att jobba i gruva och vilka krav som gruvföretagen ställer och vilka personalbehov de har.

Mer läsning

Annons