Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mässa och invigning av Pilgrimsled

/

Pilgrimsmässa ordnades när Stavkyrkan, eller Offerkyrkan som den också kommit att kallas, i Kårböle firade 20-årsjubileum på onsdagen. Kyrkan var fullsatt när Per-Emil Persson ringde in och mässan startade när över ett 40-tal slagit sig ner på kyrkobänkarna.

Annons

Fast egentligen firades jubileumsdagen lite för tidigt. Stavkyrkans S:t Olavs Offerkyrka invigdes 17 september 1989 men när Olof-dagen inföll på onsdagen så passade jubileet ändå.

Ute i det gröna bjöds det på kyrkokaffe och vädret visade sig vara på besökarnas sida under förmiddagens mässa med värmande sol.

Det var en pilgrimsmässa som ordnades och på 20-årsjubileet invigde man också den del av Pilgrimsleden som Kårböle byalag haft som uppdrag att rusta. Och nu är den 19,8 kilometer långa sträckan mellan Kårböle och Laforsen färdig. Detta firade man genom att ordna en kortare färd längs leden efter förmiddagens mässa.

Stellan Fagrell har varit ansvarig för ledens rustning i Kårböle byalag och var med och vandrade på onsdagen.

– Förutom kyrkstenarna finns det också andra sevärdheter längs leden som vi nu rustat. Om man går från Laforsen och hit kan man först stanna vid rövargrottan, prinsgraven, kyrkostenarna och slutligen här vid Stavkyrkan, förklarar han.

Mer läsning

Annons