Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många retar sig på sandiga vägar

/
  • Sanden som ligger kvar på cykelvägar och gator runt om i kommunen retar folk och ökar risken för olyckor.

Många retar sig på att sand och grus ligger kvar på cykelvägar och gator runt om i kommunen – trots att snön sedan länge är borta. Ett missförstånd är anledningen till att sanden inte sopats bort.

Annons

På gång- och cykelbanan längs Norra Järnvägsgatan är sanden på ena sidan är borttagen medan sanden på den andra ligger kvar.

Trafikverket ansvarar för området närmast vägbanan, medan kommunen tar hand om delen närmast byggnaderna. Den del som är sopad är den som Ljusdals kommun sköter.

Trafikverket har ett avtal med NCC för uppdraget. NCC har anlitat Gävleborgs Maskin & Transportcentral AB, GMT, men där verkar något ha brustit i kommunikationen.

– Det är ett företag i Hudiksvall som fått uppdraget, och det verkar bara ha uppfattat att det gäller Hudiksvall, säger Anders Johansson, platschef på GMT Ljusdal.

På onsdagsmorgonen fick han ett samtal i ärendet och tog genast kontakt med Mackes Gräv som i dag, torsdag, ska börja sopa rent i Järvsö.

Redan för tre veckor sedan tog Ljusdals kommun kontakt med NCC för att påtala problemet. Sanden som ligger kvar ökar risken för bland annat cykelolyckor.

– Problemet är att det blev vår redan i mars. I fjol försvann snön i slutet av april. Nu tycker folk att det varit barmark länge och att vi borde ha fått upp sanden. Men vi vill inte ta upp den för tidigt utifall det fryser på igen, säger Ingemar Jacobsson, arbetsledare på NCC.

Mer läsning

Annons