Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många handlar lokalt

/

Konkurrensen om konsumenterna tilltar. Många väljer att göra sina inköp på internet, eller i grannkommunernas stora köpcentrum. Trots det står sig handeln i centrala Ljusdal förhållandevis bra. Det visar en undersökning som Ljusdal i centrum låtit genomföra.

– Det är roligt att se siffrorna, säger Daniel Swärd som leder projektet.

Annons

I undersökningen tillfrågades 200 personer om var de i huvudsak handlar vissa typer av varor – i Ljusdal, i andra kommuner eller via internet och postorder. Resultaten varierar kraftigt mellan olika branscher. Särskilt fina är siffrorna för Ljusdals livsmedelsaffärer, smyckesbutiker och optiker. Dessa klarar konkurrensen från internet och andra orter väldigt bra och är starka på hemmaplan. Värre ser det ut för klädbutikerna. Endast 37 procent av de som deltagit i undersökningen anger att de brukar handla sina kläder i Ljusdal.

– Det behöver i och för sig inte betyda att det går dåligt för Ljusdals klädbutiker. Bara att folk väljer att göra de flesta av sina klädinköp på annat håll, kommenterar Daniel Swärd siffrorna.

Daniel Swärd är nöjd med undersökningen. Inom vissa kategorier, som i fallet med klädhandeln, var resultatet visserligen svagare än väntat, men överlag är det mer än godkänt, konstaterar han.

 

 

Mer läsning

Annons