Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många blev matförgiftade efter restaurangbesök – prov visade höga bakteriehalter

Efter ett besök på en av kommunens restauranger misstänks 15 personer ha blivit matförgiftade. En analys visade på förhöjda halter av tarmbakterier i köttet.

Annons

Det var för två veckor sedan som ett sällskap på 26 personer besökte en restaurang i kommunen. Under natten och dagen efter besöket insjuknade totalt 15 personer ur sällskapet i kraftiga buksmärtor och diarré.

Miljöenheten kontaktades och gjorde en inspektion på restaurangen. Tre prover på maten skickades till analys.

Nu har analysresultatet kommit och visar på förhöjda halter av bakterien enterokocker i köttet. Det är värmetåliga bakterier som ofta finns i tarmfloran hos djur eller människor. Dålig handhygien kan vara en orsak till att sådana hittas i maten.

Den aktuella restaurangen har sedan incidenten infört som rutin att alltid använda plasthandskar vid hantering av oförpackade livsmedel.

Mer läsning

Annons