Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många åsikter om Postplan

Utformningen av nya Postplan i Ljusdal och särskilt parkeringsplatserna väcker stort intresse. Det märktes på ett samrådsmöte på tisdagskvällen.

Annons

Visserligen var det bara ett tiotal som kom till mötet om den nya detaljplanen som kommunen hade kallat till, men de närvarande vid mötet hade desto fler åsikter.

Parkeringssituationen på Postplan tycks vara den detalj som intresserar mest. Mötesdeltagarna var eniga om att det behövs fler parkeringsplatser. Men hur de ska utformas finns det flera åsikter om.

– Det finns inte i planen något om hur parkeringsplatserna ska ordnas utan bara i vilket område, säger planingenjör Camilla Johansson.

En synpunkt var att vända på parkeringslösningen och ha de flesta av fordonen närmast bankerna och använda platsen vid Centrumhuset och Hillboms färghandel som torg. Ett argument för denna lösning var att den sistnämnda delen av Postplan har färre skuggpartier.

Ett viktigt syfte med den nya detaljplanen för Postplan är att skapa en byggrätt för ett affärs-, kontors- och bostadshus där den nuvarande mindre parkeringen (nära Maud och Margots kiosk) ligger.

På samrådsmötet fördes det fram farhågor att ett för högt hus bryter av för kraftigt mot omgivningen och att det därför borde räcka med tre våningar.

´

Mer läsning

Annons