Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man nekar till rån med stekpanna

/
  • Bevis i rätten. Blev den här stekpannan bucklig av misshandeln eller är den en bluff?

Tre personer berättade inför rätten om hur 25-åringens hot och våld förändrat deras liv. Själv nekar han till brott.

Annons

En kille lämnade sitt arbete i Ljusdal och flyttade. En kvinna sover dåligt och har koncentrationssvårigheter. En man låser numera alltid om sig.

På torsdagen ställdes en 25-åring inför rätta för två rån, olaga hot, övergrepp i rättssak och ringa narkotikabrott. De tre drabbade berättade inför Hudiksvalls tingsrätt om hur händelserna i Ljusdal i somras har påverkat deras vardag.

– Jag mår inte riktigt bra psykiskt, förklarade en ung man som hävdar att han misshandlades och rånades av 25-åringen i juli. Två veckor senare flyttade han från Ljusdal.

Killen sade att 25-åringen knivhögg honom i ansiktet, slog honom i huvudet och på armen med en stekpanna och sparkade honom. 25-åringen tog också pengar, hans dator och datortillbehör, berättade killen inför rätten.

Han sade att stekpannan blivit bucklig av slagen, och den skickades runt bland rättens ledamöter. Mannens försvarsadvokat ifrågasatte uppgifterna och tyckte att det i så fall borde ha funnits blod på stekpannan.

– Deformeringen av stekpannan kan inte ha uppkommit av misshandeln. Möjligtvis om man trampar på den, sade advokat Jan Nyman.

25-åringen nekade till att ha använt stekpanna och kniv utan hävdade att de hamnat i slagsmål om knark.

Han anklagas för att därefter ha knivhotat en annan man:

– Han stormade in i lägenheten, frågade efter droger och en telefon och drog fram en kniv. Jag hade aldrig sett honom tidigare och fattade ingenting.

25-åringen själv mindes inget på grund av berusning.

Knappt en månad senare, i början av augusti, ska mannen ha gått till attack mot en kvinna på Hotellgatan efter att hon nekat honom cigaretter.

– Våldet eskalerar hela tiden. Det blir hårdare och till slut använder han knytnävarna i ansiktet, sade hon.

Kvinnan kände igen honom i rättssalen, men han hävdar att han är felaktigt utpekad. Tingsrätten beslutade att mannen ska stanna kvar i häkte i väntan på domen som meddelas på torsdag.

Mer läsning

Annons