Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man misstänkt för våldtäkt

En misstänkt våldtäkt inträffade en kväll i Ljusdal för två-tre veckor sedan. En man är misstänkt för att ha våldtagit en kvinna. Utredningen pågår och den misstänkte mannen har suttit anhållen.

Annons

Den utsatta kvinnan hade inte kraft att polisanmäla det som hänt direkt efteråt, men samlade så småningom mod till det.

Polisen är mycket förtegen om det som hänt. Förundersökningsledare, åklagare Karl-Johan Granlund, bekräftar att en anmälan om våldtäkt har lämnats in till polisen och att det pågår en förundersökning. Material har beslagtagits och skickats in till Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL, för teknisk undersökning. Vad det är för material vill åklagaren inte gå in på.

En man som är hemmahörande i Ljusdal har suttit anhållen misstänkt för våldtäkten. Mannen har släppts igen, men är fortsatt misstänkt.

Den misstänkte mannen var inte helt obekant för kvinnan, men var heller inte närmare bekant med henne, berättar åklagaren.

Utredningen går vidare och de väntar nu framförallt på svar från SKL. Hur länge svaret kan dröja har åklagaren svårt att säga. Då mannen inte sitter häktad är det dock inget förtursärende, påpekar han.

Mer läsning

Annons