Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man misshandlades grovt av okända personer – polisen vill få kontakt med man i BMW

Tre män frågade en annan man om han hade cigaretter.
När svaret blev nej slogs mannen ner.
Nu söker polisen vittnen till misshandeln i Ljusdal på julaftonskvällen.

Annons

Det var klockan 19.40 på julafton som en man i 60-årsåldern var på väg hem och befann sig på Norra Järnvägsgatan i Ljusdal. Plötsligt möter mannen tre för honom okända män, och en av dessa frågar om mannen har cigaretter.

Mannen ser att en av de okända personerna håller i något långt föremål. Han svarar att han inte har cigaretter, och försöker gå förbi männen. Då får han ett hårt slag mot huvudet och faller till marken.

– Han blir slagen över knä och rygg, gärningsmannen slog upprepade gånger med ett tillhygge, säger Rickard Eriksson, utredningschef vid polisen i Hälsingland.

När den nedslagna mannen ligger på marken kommer en silverfärgad BMW körandes på Norra Järnvägsgatan, från Statoilhållet. Bilen stannar vid platsen för misshandeln och föraren, en äldre man, skriker åt de tre okända männen, som då försvinner åt okänt håll.

Nu vill polisen gärna komma i kontakt med mannen i BMW:n som sedan körde iväg från platsen.

– Det är intressant för oss om han vet något mer, säger Rickard Eriksson.

Den nedslagna mannen har kunnat ge vaga signalement på två av de tre som gav sig på honom. En ska ha varit lång, runt 1.90, medan en var lite kortare, runt 1.70, och hade en mörk huva. Han bedömer att båda männen var i 25-årsåldern.

Mannen mår efter omständigheterna bra, men ådrog sig vissa fysiska skador. Han fick en sårskada och en bula på vänster sida av huvudet och skrapsår och svullnad på vänster knä. Hans glasögon förstördes. Han behövde inte uppsöka sjukvård direkt efter misshandeln.

Om man har sett något som kan hjälpa polisen får man gärna tipsa genom att ringa 114 14 och uppge ärendenummer 1635315.

– Vi är intresserade av alla som kan veta någonting, eller har sett något där på julaftonskvällen, i närheten av Norra Järnvägsgatan 23, säger Rickard Eriksson.

Det har hänt flera liknande brott i Ljusdal den senaste tiden. Den 18 december rånades en man i 45-årsåldern i centrala Ljusdal, där har polisen gått ut med signalement men har ingen misstänkt. En vecka tidigare rånades en 90-årig kvinna intill Hotellgatan, även där har polisen efterlyst vittnen.

Enligt polisen liknar inte signalementen varandra när det gäller misshandeln på julafton och rånet av mannen i 45-årsåldern. I fallet med den 90-åriga kvinnan har man inte gått ut med något signalement annat än att det rör sig om en man.

Mer läsning

Annons