Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man misshandlade granne och hotade såga av honom huvudet

Mannen misshandlade sin granne med slag, sparkar och ett kvastskaft ute på gräsmattan.
Sen la han en bågfil mot grannens nacke och skrek att han skulle såga av huvudet på honom.
Nu döms mannen till tre månaders fängelse.

Annons

Hudiksvalls tingsrätt finner mannen skyldig till olaga hot och misshandel.

Det var i maj förra året i Ljusdals kommun som mannen, som är i 55-årsåldern, misshandlade sin granne.

Enligt målsägaren började allt med att den tilltalade stormade in i hans hem, riktade en kniv mot hans ögon och sa: "Ska jag sticka kniven där".

Den tilltalade å andra sidan hävdar att han bara gett den andre mannen några örfilar efter att han blivit lurad att dricka alkohol av målsägaren.

I domen skriver tingsrätten att det finns anledning att betrakta de berättelser som de inblandade männen lämnat som uppgifter med lågt bevisvärde, samt att det inte går att utröna hur bråket började.

Två olika vittnesmål från andra personer i trakten ligger till grund för tingsrättens slutliga bedömning. Enligt ett vittne var de inblandade männen kraftigt berusade vid tillfället.

Båda vittnena såg misshandeln ute på gräsmattan. Under misshandeln låg målsägaren på mage. Tingsrätten finner det utrett att den åtalade mannen utdelat minst ett slag med ett kvastskaft mot målsägarens rygg samt ett slag med knuten näve och en spark mot nacken.

Därefter la den åtalade mannen en bågsåg mot målsägarens hals och sa att han skulle såga av huvudet och döda honom.

Åklagaren yrkade på att hotet skulle betraktas som grovt. Men eftersom ett vittne snabbt ingrep och tog sågen från mannen, döms mannen för olaga hot, som inte går att rubricera som grovt.

Mannen i 55-årsåldern döms till tre månaders fängelse för olaga hot och misshandel. Han ska även betala 14 802 kronor i skadestånd till målsägaren.

Mer läsning

Annons