Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man med barn stal 3000 kronor

En okänd man stod i köket och sköljde munnen med kranvatten. Ett litet flickebarn stod i hallen och pekade mot vardagsrummet. Ögonblicket senare var Färilakvinnan bestulen på 3000 kronor.

Annons

En Färilakvinna i 70-årsåldern tillbringade lördagseftermiddagen framför tv:n i sin lägenhet. Strax innan tre hörde hon ovanliga ljud från hallen. Hon ignorerade först ljuden, men när de upprepades lämnade hon vardagsrummet för att undersöka situationen.

I hallen såg hon ned på ett flickebarn med mörkt hår. Kvinnan berättade senare för polisen att den lilla mörkhåriga flickan höjde handen och pekade in mot vardagsrummet i kvinnans lägenhet.

Efter ett försök att hälsa på barnet ledde kvinnan barnet till vardagsrummet. Stående i vardagsrummet kunde Färilakvinnan se ryggtavlan på en man som stod lutad över hennes diskho. Kranvattnet gick och det såg ut som att mannen i 35-40-årsåldern sköljde munnen.

På engelska frågade kvinnan om det var flickans fader. Men varken barnet eller mannen svarade på frågan utan lämnade omedelbart lägenheten, utan att säga ett ord.

När dörren var stängd skyndade kvinnan in i sitt sovrum och öppnade smyckeskrinet.

3000 kronor saknades, men alla smycken låg kvar.

Hon larmade polisen som snabbt var på plats. De kunde urskilja bilspår, men inte dra några slutsatser om var bilen och förövarna hade åkt.

Efter dörrknackning kunde polisen konstatera att ingen annan i lägenhetshuset hade blivit utsatt för samma brott.

Brottet rubriceras som grov stöld.

Mer läsning

Annons