Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mamma nekar till våld mot dotter

Mamman hävdar att hennes förre pojkvän var våldsam mot flickan.

Annons

Redan i september i fjol kopplades socialtjänsten in kring kvinnan och hennes dotter, som är i förskoleåldern. Båda bodde på ett boende i Ljusdals kommun, och personal frågade hur flickan fått en rodnad på kinden.

Mamman medgav då att hon gett flickan en örfil efter en incident då dottern klättrat upp på ett tak:

– Just då blev jag så rädd. Jag fick ett sammanbrott och gav henne en örfil. Jag tänkte att det skulle få henne att inte klättra upp igen, snyftade kvinnan under rättegången i Hudiksvalls tingsrätt på torsdagen.

Ett halvår efter den händelsen upptäckte personal på boendet blåmärken på flickan. Flickan undersöktes av läkare, mamman låstes in i häkte och åtalades för en vecka sedan för omfattande våld mot dottern.

Brottsrubriceringen är grov fridskränkning och åklagaren har åtalat kvinnan på sju punkter. Hon ska bland annat ha slagit dottern på ryggen med en kabel och en trädgren. Mamman ska också ha slagit dottern i ansiktet och över kroppen så att hon fick blåmärken.

Vid flera tillfällen ska mamman ha gett flickan starköl att dricka. Händelserna ska ha inträffat under perioden april 2011 till februari 2012.

– Det är helt absurt, sa mamman om anklagelserna.

Hon nekar till alla brott, utom örfilen som hon gav flickan i fjol. Hon sa att hennes förre pojkvän kunde få vredesutbrott och hävdade att han misshandlat både henne och dottern.

Rättegången fortsätter på fredag.

Mer läsning

Annons